Rezervasyonlarim
Türk Malı Gıda Ürünleri
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Türk Malı Gıda Ürünleri

Yerli Üretime Tam Destek!

Modern hayatla birlikte hızlı hareket etme, zaman kaybetmeme gibi kavramlar market alışverişlerini de etkiliyor. Hemencecik tanıdık gördüğümüz markaları alıp evimize gitmek istiyoruz. Ancak Türk malı olan yiyecekleri seçmek ve tüketmek sağlık açısından hem daha güvenli hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak için güzel bir fırsat değil mi? Dışarı çıktığınızda seçtiğiniz ünlü yemek mekanlarının da hangilerinin Türk markası olduğunu bilmek istemez misiniz? Gelin, birlikte Türk gıda markaları listesini inceleyip farkındalığımızı arttıralım!

Sizin de sıklıkla tercih ettiğiniz, alışverişte özellikle satın aldığınız Türk malı markalar varsa yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz, keyifli okumalar!
 

1) Mado

Gerçek Lezzetler

Açılımı Maraş Dondurmaları olan Mado, dünyaya açılmış olan prestijli Türk malı markalarından. 1850 yılında seyyar bir şekilde satılmaya başlanan dondurmalar, Yaşar Kanbur’un girişimiyle Yaşar Pastaneleri adı altında markalaştırılarak aslında bugünkü sağlam temellerini atılmıştır. Bugün 300’ü aşkın şubeye sahip olan mado, aynı zamanda Hollanda, Danimarka, Dubai, Çin, Azerbaycan gibi diğer dünya ülkelerinde de Maraş dondurmamızı temsil ediyor.



 

2) Dimes

Hayata Başka Bak!

Kurucusu Mustafa Vasfi Diren tarafından 1958 yılında kurulan Dimes, Türkiye’nin ilk yerli meyve suyu üreten şirketidir. Bir Türk malı markası olan Dimes bugün, 110 ülkeye ihraç ediliyor. Aynı zamanda Dimes, Effie Ödülleri’nde ödül almış olan tek meyve suyu markası olarak tarihe geçti.


 

3) Bakraç

Gerçek Anadolu Lezzetlerinin Kaynağı

2012 yılında Fimar Holding bünyesinde kurulan Bakraç, süt ve süt ürünleri üreten bir Türk malı markasıdır. Üretiminin 30.000 metre karelik bir alanda Amasya bölgesinde yapıldığı Bakraç, ürünlerini sadece ülke içindeki tüketicisiyle değil, aynı zamanda orta doğu ülkelerindeki tüketicisiyle de buluşturuyor.

 

4) Eti

Mutluluk Denince Akla Hemen Onun Adı Gelir: Eti Eti Eti!

Hepimizin kulaklarına yer etmiş olan, ‘’mutluluk denince akla gelen’’ Türk çikolata markası Eti, 1961 yılında Firuz Kanatlı tarafından Eskişehir’de kuruldu. Eti cicibebe bisküvisi, eti puf, eti burçak ve birçok ürününün, zihinlerimize yer ettiği eti markası, sadece ürünleriyle değil reklamlarındaki ‘’bir bilmecem var çocuklar’’ gibi müzikleriyle de kolektif bir hafızanın ürünü olarak, Türk insanı için şüphesiz nostaljik bir marka olma özelliğini de taşıyor.



 

5) İkbal Sucuk

“Sen böyle gidersen bahtın çok açık olur. Lokantanın adını da bahtı açık anlamına gelen İKBAL olarak değiştir.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Türk fast- food markası olarak nitelendirebileceğimiz İkbal’in tarihi 1900’lü yıllara dayanmakta. Salim usta tarafından kurulan İkbal, 1934 yılında Atatürk’ün Afyon’u ziyaret edeceği haberi geldiğinde, Salim Ustaya haber salınır. Salim Usta mükellef bir menü hazırlar. Bunun üzerine Atatürk, Salim Usta’nın geleceğinin açık olduğunu söyleyerek, lokantasının isminin İkbal olarak değiştirmesini ister. O günden bugüne İkbal, ekmek arası sucuğu anlamında Türkiye’nin Türk fast- food markasıdır diyebiliriz.


 

6) Çaykur

Türkiye’de Çay Ondan Sorulur!

Türk milletinin evlerinin, sofralarının vazgeçilmezi olan çay hepimizin için büyük bir öneme sahip. Ve belki de bu yüzden Türkiye’nin yerli ve büyük çay markasının özelleştirilmiş bir kuruma ait olmadığını görüyoruz. Üretiminin Türkiye devleti tarafından gerçekleştirildiği Çaykur, 46 yaş çay işleme fabrikası, 1 çay paketleme fabrikası, 12.541 çalışanı ve 9.095 ton/gün yaş çay işleme kapasitesine sahip olma özellikleriyle Türkiye’nin en büyük Türk çay markasıdır.




 

7) Pastavilla

Makarnayı Sofralarının Merkezine Koyanlar İçin…

Evet! yanlış görmediniz. Pastavilla bir İtalyan markası değil, Türk malı markası. Ayrıca sadece makarna değil, kendi kültürümüze ait kus kus, şehriye, erişte gibi ürünleriyle de raflarda yerini almaktadır. 1928’de Kartal makarna olarak ortaya çıkan Pastavilla şimdilerde Koç Holding bünyesinde bir firma.
 

 


 

8) Balparmak

Özenle Seçilen Bal

Bal gıdası üzerinden birçok hilenin var olduğu günümüz dünyasında yerli üretim ve yerli Türk malı markası olarak Balparmak, tüketicilerine güvenli ve lezzetli bir yiyecek olarak sunmayı başarıyor. 1980 yılında kurulan Türk firması aynı zamanda; Uluslararası Yiyecek ve İçecek Ödülü Madrid (2007), Avrupa Kalite Ödülü Roma (1994,1995, 2007), Balparmak BallıMix, Ambalajın Ay Yıldızları Ödüllerinde Gıda Kategorisinde Gümüş Ödül (Eylül 2016) gibi birçok ödüle de sahip.


 

9) Kahve Dünyası

Hepimizin Ortak Noktası

Sadece kahve ürünleri ile değil aynı zamanda kafe tarzı mağazalarıyla birlikte, Türkiye’nin modern anlamdaki kahve içme mekanlarından en önemlisi olan Kahve Dünyası, şimdilerde İngiltere, Romanya, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede de kendisini göstermekte ve dünya çapında modern kahve içme mekanı olarak büyük bir hızla ilerlemektedir. Altınmarka Grubu’nun bir üyesidir.


 

10) Sek

İyilikle Beslen!

1963’te Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan Sek, süt ve süt ürünleri anlamında Türkiye’de ilk dil peynirini, ilk pastörize sütünü üreten, kaşar ve beyaz peyniri ilk kez içi hava almayan poşetlerle tüketiciye sunan bir Türk malı markası olarak ilklere imza atmıştır. Sek markasının bugün %68’lik hissesi Koç Holding’e aittir.



Kiralık villalarımızda konaklarken yüzde yüz türk ürünlerini kullanabilir sağlıklı bir yaşam ve tatil geçirebilirsiniz.

 

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış