Rezervasyonlarim
Kalkan'ı Tanıyalım
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Kalkan'ı Tanıyalım

Kalkan'ı Tanıyalım

Kalkan,akdeniz kıyısında yer alan önemli turistlik alanlarından biridir. Kalkan çevresinde bir çok turistlik alan vardır. Bunlardan bir kaçı Tlos,likya yolu, kekova, patara plajı, kaputaş ve saklıkent gibi bir çok tarihi yerler çevresinde konumlanmıştır.

Kalkan eski bir balıkçı köyü ve Kaş ile Fethiye arasında güvenli bir limandır. Kalkan begonvillerle ve beyaz badanalı evleriyle meşhurdur.Kalkan yılda 300 gün güneş ışığı almaktadır.

1920'lerin başlarında nüfusun çoğunluğunu Yunanlılar oluşturuyordu.Yunanistan ile Türkiye arasında 1923 yılında gerçekleşen nüfus değişimi ile buradaki Yunanlılar Atika'ya göç ettiler, ve yeni bir şehir olan Kalamaki kuruldu. Terk edilmiş Yunan evlerini halen Kalkan'da görülebilir.

Kalkan,1970'lere kadar çevre bölgeler için tek liman olarak önemli bir liman kentiydi. Fethiye yolunun inşasından sora gerilemiş ancak bölgedeki turizm sektörünün ortaya çıkmasından sonra yeniden canlanmıştır.

 Antalya ilinin bir parçası olmasına rağmen Kalkan ekonomik olarak Fethiye'ye ve ulaşımla daha yakın bağlantılıdır.İngiliz gazetesi The Independent Kalkan,2007 yılının en iyi turistik yerlerinden biriydi. Bu çalışma, özellikle romantik bir tatil arayanlar ve Avrupa ülkelerinden uzaklaşmak istemeyenler için Kalkan'ı tavsiye etti.

2012 araştırmasına göre 2011 yılında Kalkan göçmenlerinin% 96'sı Birleşik Krallık'ta olmuştur. Dağıtım şöyledir: Büyük Britanya İngiltere (% 82), Büyük Britanya İskoçya (% 9), Büyük Britanya Galler (% 3), Büyük Britanya Kuzey Irlanda (% 2)

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış