Rezervasyonlarim
Patara Plajı
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Patara Plajı

                   Patara Plajı ve Patara Antik Kenti

Patara, milattan önce 5.  yüzyılda kurulmuştur ve yakın zamanda Likya'nın en büyük limanı olmuştur. Apollon otantik tapınağının ikinci en önemli tapınağı olarak kabul edilen Delphi'deki Apollon Tapınağı'ndan sonra, tüm Yunan şehirlerinden dini ibadetler için buraya geliniyordu.

Yani Patara, Türkiye'de nerede bulunur?

Patara kalıntıları ve Patara plajı, modern Türk kenti Antalya'nın Kalkan ilçesinin yaklaşık 7 km batısındadır (aslında Patara Fethiye'den Antalya'ya daha yakındır - Antalya'da Patara plaja 225 km uzaklıktadır). Fethiye'den Patara Türkiye'ye 70 km.

 

Roma imparatoru Hadrian bir süre Patara'da yaşadı. Elçi Pavlus ve Luka evangelist burada ve Roma'ya giderken. M.Ö. 138 yılında Patara kentinin nüfusu yaklaşık 20.000 idi ve Patara Efes'ten sonra ikinci en önemli şehirdi. Patara aynı zamanda. Nicholas (MS 270) - Myra ve Noel Baba Başpiskoposu Protestanının doğum yeri.

 

Patara'yı bu kadar özel kılan nedir?

Bugün Patara, Türkiye güzel beyaz kumlu plajı ile ünlüdür. Patara Beach Turkey, 20 km boyunca Akdeniz kıyılarında uzanan 500 metre genişliğinde beyaz kumlu bir plajdır. Orada şezlonglar, soyunma odaları, yemek yiyebileceğiniz ve plajda eğlenebileceğiniz çeşitli yerler vardır. Turistlerin nefes kesen deniz manzaraları arasında sakin bir ortamda dinlenebilecekleri bir yer. Patara Milli Parkı olarak hükümet tarafından korunan plaj ve deniz mükemmel bir şekilde temizlenmektedir. Türkiye'de Patara Plajı, İngiliz gazetesi  The Sunday Times tarafından Avrupa'nın en iyi plajları olarak kabul edildi.

Patara bir çok özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Akdeniz'in en uzun plajı olması ve akdenizin en güzel kumlarından birine sahiptir. Dünyanın bir çok yerinden gelen turistlerin uğrak alanı olan Apollo tapınağının olması. Likya kentlerinin arasında en çok nüfuslu yere sahip olması ve Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın gerçek memleketidir.

Sizlere bir tavsiye güneş tepedeyken çıplak ayakla basmamanz gereken bir kumun olması. Uzun süre çıplak ayakla kalır iseniz ayağınıza zarar verebilir.

Patara plajında kumsalının derinliği yer yer 200-300 metreye kadar uzanır. Ayrıca Patara Plajının kumu çok incedir ve plaj denizi oldukça sığ bir denizdir. Bu plajda yazın rüzgarlı olmasından dolayı rüzgar sörfü yapılmaktadır. Patara kumsalı Caretta Caretta olarak bilinen deniz kaplumbağlarının yumurta bıraktı yerler olduğundan koruma altına alınmıştır. Caretta Caretta nesli tükenmekte olan hayvanlardan biridir. Kumsalının çok geniş alana yayılmasından dolayı bir çok filme sahne olmuştur.

Sizlerde Patara Plajına gitmek istiyorsanız. Patara Plajına yakın bir yerde konaklamak istiyorsanız. Kiralık Villalarımızagöz atabilirsiniz. Ya da iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Diğer blog yazılarımızı görmek için tıklayınız.

 

Patara Plajının Bazı Noktalara Uzaklıkları
 

Antalya:  225 km

Dalaman Havaalanı : 120 km

Demre: 80 km

Fethiye : 70 km

Kalkan : 7 km

Kaş : 32 km

Marmaris : 200 km

 

 

 

 

Kiralık Villalar     Kalkan Villalar   Ekonomik Villalar

 

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış