Rezervasyonlarim
Kalkan Gezilecek Bölgeler ve Mesafeler
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Kalkan Gezilecek Bölgeler ve Mesafeler

Kalkan,Antalya'nın en batısında yer alan şirin bir tatil köyüdür. Kalkan ve çevresinde yer alan turistlik yerlerin fotoğraflarına bakarken bile sizi alıp götüren ve bu yerlere gitmek için bir an önce plan yapmak istiyorsunuz ama çok fazla bilgi sahibi olmadığınız için çekiniyorsanız sizler için bu bloğumuzda  hiç bir yerde karşılaşamayacağınız genişlikte bir yazıyı sizler için derledik.

 

kalkan-banner-walks.jpgKalkan,Antalya'nın en batısında yer alan Kaş'a bağlı şirin bir tatil cennetidir. Deniz tatili dendiğinde akla ilk gelen yerlerdendir.  Kalkan mimari yapısıyla ve kent yapısı bozulmamış nadir yerlerden biridir. Kalkan daha çok eski Rum evleriyle, birbirinden özel kiralık yazlık villalarıyla her yıl binlerce turistlerin uğrak yeri haline gelmiştir. Özellikle İngilizlerin tercih ettiği bölge olan Kalkan son yıllarda balayı çiftleri ve muhafazakar ailelerinde sıklıkla tercih ettiği tatil cennetidir.
 

 

Kaş, antik kentleri, doğa harikası plajları, dünyanın bir numaralı dalış sporunun yapıldığı yer, çıplak gözle rahatlıkla görebileceğiniz Meis adası ile doğaya, spora ve maceraya doyamayacağınız unutulmaz bir tatil imkanı sunmaktadır. Ayrıca ülkemizin bir çok yeri gibi burası da farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmıştır.
(Kalkan'a Mesafesi; 25 Km)


 

 

kaputas-plaji.jpgKaputaş Plajı; Kaş ile Kalkan arasındaki sahip yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajı. Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu serin ve turkuaz rengindedir. Kaputaş plajına ulaşmak için 187 basamak inilerek plaja ulaşılır. Her yıl binlerce tatilci Kaputaş plajına gitmektedir.

 ( Kalkan'a Mesafesi; 7 Km )
 

Patara Plajı;Akdeniz'in en uzun plajı olan patara plajı 18 kmlik uzunluğa sahiptir. Akdenizin en güzel kumlarından birine sahip olan Patara Plajı ayrıca dünyanın en ünlü antik kentlerinden biri olan Apollo Tapınağını barındırır. Rüzgar sörfü için elverişlilidir. Patara kumsalı deniz kamplumbağalarının( Caretta Caretta ) yumurta bıraktıkları yerler arasında     bulunduğu için koruma altına alınmıştır.
( Kalkan'a Mesafesi; 11 Km )

 

        

 Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın kolu olan Karaçay'ın oluşturduğu kanyondur. Suyun kolayca aşındırabileceği Kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir kanyon oluşmuştur.Uzunluğu 18 km, yüksekliği 200 m'dir. En dar  yeri 2 metreye kadar düşer                         

    ( Kalkan'a Mesafesi; 23 Km )       

 

Ölüdeniz; Ege bölgesinde bulunan Fethiye'ye bağlı bir tatil beldesidir. 2006 yılında dünyanın en iyi kumsalı seçilen Ölüdeniz, her yıl binlerce turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biri olan Ölüdeniz adeta durgun bir gölü andırmaktadır. Ölüdeniz denince akla ilk gelen yamaç paraşütüdür. Yılın 12 ayı yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

(Kalkan'a Mesafesi: 90 Km )

 

Kekova; Antalya ilinin Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki küçük, kayalık bir adadır."Batık şehir" olarak adlandırılan adanın kuzeybatı kıyılarındaki kalıntılar en az İ.Ö. 5. yy dan beri ticari ve askeri üs olarak kullanılmış olan Kekova'nın en renkli köşesidir. Tersane koyu ise hem yüzülebilecek bir yer, hem de Bizans Dönemine ait bazilika apsisi ile arkeolojik kalıntıların en yoğun olduğu alandır. Yakınındaki batık şehir olarak anılan köşede genellikle ana karaya oyulmuş yerleşim kalıntıları ve su içindeki temeller yer alırlar. Sadece bu köşedeki yapıların su altında kalmış olması, büyük bir ihtimalle deprem sonucunda adanın bu köşesinden anakaraya doğru yatmasıyla açıklanabilir.

(Kalkan'a Mesafesi 70 Km)

 

Myra(Mira): Antalya İli'nin Demre İlçe merkezinde yer alan antik Likya kentidir.

Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın piskoposluk yaptığı yer olması ile ünlenen Myra Antik Kenti'nin adı "Yüce Ana Tanrıça'nın yeri" anlamına gelmektedir. Şehrin en önemli yapısı olan St. Nikolas Kilisesi 1034'te Arap akınları sonucu uğradığı işgalde yıkılmıştır.

(Kalkan'a Mesafesi 90Km)

 

Xhantos(Ksanthos): UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Antalya Kaş'ta bulunan Xanthos Antik Kenti, Likya uygarlığının en önemli idari merkezi olan ve milattan önce 2. yüzyılda başkent olarak kullanılan Xanthos Antik Kenti'nde, Likya dönemi dikme mezar taşları ile kaya mezarlarının bugüne ulaştığı görülüyor.

(Kalkan'a Mesafesi 15Km)

 

Letoon: Fethiye yakınlarındaki antik kent. Fethiye - Kaş karayolunun 65. kilometresinde Kumluova Köyü yakınında bulunmaktadır. Şair Ovidius'un anlattığı bir öyküye göre kent, Zeus'tan hamile kalan Leto'nun adına kurulmuştur. Kentte en eski yerleşim izleri MÖ 7. yüzyıla kadar gider.

(Kalkan'a Mesafesi 18 Km)

 

Sidyma: Seydikemer ilçesinin Dodurga Mahallesi’ndeki Sidyma antik kentinin günümüze ulaşan kalıntıları Roma Dönemi’ne aittir. Ancak buradaki yazıtlar ve ele geçen sikkeler kentin tarihini MÖ I. yüzyıldan daha eskiye götürmektedir. Kent Roma Dönemi’nde büyük bir gelişme göstermiş ve bu durum Bizans Dönemi’nde devam etmiştir.

(Kalkan'a Mesafesi: 30 Km)

 

Tlos:  Seydikemer’in Yaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Tlos antik kenti Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olup, Likya Bölgesi olarak bilinen coğrafyanın en eski yerleşim alanlarından biridir. MÖ 14. yüzyıl Hitit belgelerinde Dlawa, Likya yazıtlarında ise Tlawa olarak kayda geçen antik kentin girişindeki akropol, doğaya hakim görüntüsü ile görenleri fazlasıyla etkiler.

(Kalkan'a Mesafesi: 35 Km)

 

Kayaköy: Kayaköy, bir tepenin yamacına kurulmuş tarihi bir yerleşim alanı. Rumlar döneminden kalma bu köy, 1923 yılındaki mübadele ile birlikte terk edilmiş ve burada Türkler yaşamaya başlamış. Ancak Türklerin buraya alışamaması üzerine yurdun farklı yerlerine göçler yapılmış ve köy kaderine terk edilmiş. 1957 Fethiye Depremi ile köy çok hasar görmüş ve bir daha da onarılmamış. Kayaköy’ü ziyaret ettiğinizde bir hayalet şehirde dolaşıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Evlerin hüzünlü duruşları bizi en çok etkileyen şey olmuştu.

(Kalkan'a Mesafesi 87 Km)

kalkan kiralık villalar için tıklayabilirsiniz

islamlar kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

balayı kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

korunaklı kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

jakuzilı kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

ekonamik  kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

denize yakın kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

deniz manzaralı  kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

sıcak havuzlu  kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

lüks  kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

Kalkan Kiralık Villalar    Kalkan Muhafazakar Villalar      Kalkan Özel Havuzlu Villalar  Kalkan Deniz Manzaralı Villalar
Kalkan Geniş Aileye Uygun Villalar   Kalkan Yazlıklar       Kalkan  Lüks Villalar    Kalkan Haftalık Villalar

Kalkan Balayı Villaları   Kalkan İslami Villalar  Kalkan Sıcak Havuzlu Villalar Kalkan Ekonomik Villalar

 

 

 

 

 

 

 



 

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış