Rezervasyonlarim
Fethiye ölüdeniz Hakkında
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Fethiye ölüdeniz Hakkında

Fethiye Ölüdeniz hakkında genel bilgi
Ölüdeniz Fethiye'nin küçük bir kasabasıdır. Fethiye şehir merkezine 13 km, Hisarönü'ne 4 km, ünlü Çalış Plajı'na 18 km mesafededir. Türkiye ve Avrupa'nın en popüler tatil beldelerinden biri olan Ölüdeniz aynı zamanda Blue Lagoon olarak da bilinir. Benzersiz denizi ve muhteşem manzarası, bölgeyi popüler kılar ve dünyanın en çok fotoğraflanan plajlarından birisi buradadır. Ölüdeniz, plaj tarafında otel ve pansiyonlar ile harika restoranlar ve barlar ile dolu bir sahil beldesidir. Ölüdeniz yamaç paraşütçüleri tarafından dünyaca ünlü ve popüler olan uçuş noktası olan Babadağın eteklerindedir. Harika manzarası ve hava şartları ile dünyanın en iyi yamaç paraşütü yerinden biridir.

Ölüdeniz plajı,2 bölümden oluşur. Denize doğru bakarken solda kalan kısım, Belcekız olarak adlandırılan uzun kumlu bir kumsala sahiptir. Diğer kısım ise Ölüdeniz olarak bilinen lagun kısmıdır. Ölüdeniz ulusal bir rezerv olarak korunmaktadır. Rüzgarlı günlerde ve fırtınalarda bile burada deniz, havuz olarak sakin durur. Ölüdeniz muhteşem suları ve plajıyla dünyanın en iyi 5 plajı arasında yer almaktadır.

Vadide hiç ev yoktur. Tüm otelleri, pansiyonları ve restoranları ile bölge tam bir tatil beldesidir. Türkiye'nin en iyi otellerinden, restoranlarından ve barlarından bazıları buradadır ve tatilinizi daha güzel geçirmeniz için hizmet verirler.

Ölüdeniz'in havası sıcaktır. Yaz aylarında hava sıcaklığı 40 C dereceye kadar yükselir, ancak ortalama sıcaklık 35-37 C derece arasında geçer. Kışlar serindir ama soğuk değildir. Ocak ayında ortalama sıcaklık 13-14 C derece cıvarındadır. Mayıs ayından itibaren ise ısınan hava ile deniz suyunun tadını çıkarabilirsiniz.

Vadide birçok etkinlik var. En ünlü ve en önemlisi tandem uçuş, yamaç paraşütüdür. Babadağ Dağı 2 km yüksekliğindedir ve binlerce yamaç paraşütü pilotu çarpıcı bir uçuş deneyimi için vadiyi ziyaret etmektedir. Ayrıca vadide tekne turları, yürüyüş turları ve diğer pek çok deniz ve doğa sporu mevcuttur.

Ölüdeniz'e ulaşmak için 5-10 dakikada bir Fethiyemerkezinden Hisarönüve Ölüdeniz'e hareket eden dolmuşlar kullanılır. Yolculuk 20-25 dakika sürer. Hisarönü veya Ovacık'tan geliyorsanız, aynı Dolmus sizi yoldan alır ve 7 dakikalık bir yolculuk sonrasında Ölüdeniz'e ulaştırır.

Ölüdeniz plajında yüzmek için tamamen güvenli ve temiz olduğu anlamına gelen resmi bir Mavi Bayrak bulunmaktadır. Lagun bölümü koruma altına alındığından giriş ücreti 30 TL'dir. Bu ücret, çevreyi ve doğayı korumak için kullanılır.

Vadide küçük yerel mağazalar ve restoranlar dolu bir alışveriş sokağı vardır. Burada, renkli restoranlarda atıştırmalık aparatifler veya leziz yiyecekler ve alışveriş yapacak onlarca mağaza bulabilirsiniz.

 

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış