Rezervasyonlarim
Fethiye Hakkında
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Fethiye Hakkında

FETHİYE HAKKINDA

Fethiye, Muğla'nın tanınmış ilçelerinden biridir. Dalaman havaalanına 50 Km mesafede, Türkiye'nin Akdeniz ile Ege kıyılarının birleştiği turkuaz koylarında yer almaktadır. Fethiye, kent içinde kalıntılarını ve tiyatrosunu görebileceğiniz eski "Telmessos" şehrinin üzerinde yer almaktadır. Fethiye turizmi ve şaşırtıcı doğası ile popülerdir. Fethiye'nin nüfusu 115.000 civarındadır ve yaz sezonunda çok fazla ziyaretçi alır.

Bir efsanede "Telmessos" Tanrı oğlu Apollo'nun adı olarak tanımlanır. Fenike kralı Kral Agenor'un kızına aşık olur. Kendini küçük bir köpeğe çevirir ve çekilen, utangaç kızın sevgisini kazanır. Sonra yakışıklı bir adam gibi görünür ve "Işık Ülkesi" anlamına gelen "Telmessos" adlı oğulları olur.

Fethiye M.Ö. 547 Pers İmparatorluğu'nun bir parçası haline gelmiştir. "Telmessos", M.Ö. 5. yüzyılda kurulan "Attic Delos Union" topluluğuna katılmıştır. Daha sonra kent sendikadan ayrılmış ve bağımsız bir şehir haline gelmiş, M.Ö. 4. yüzyıla kadar birlikle olan ilişkilerini sürdürmüştür.

Fethiye, 19. yüzyılda hızla büyümüş ve çok miktarda Yunan vatandaşına ev sahipliği yapmıştır. Yunanistan ile Türkiye arasındaki değişim sırasında Yunanlılar Yunanistan'a gönderilmiş ve kasaba Yunanistan'dan gelen Türklere devredilmiştir. Osmanlı Hava Kuvvetleri'nin ilk pilotlarından biri olan Fethi Bey'in onuruna şehre bir "Fethiye" adı verilmiştir.

Günümüzde Fethiye, uluslararası atmosferi ile turistik bir şehirdir. Kasabada, uluslararası ve yerel ziyaretçilere ve yolcu gemilerine hizmet veren 3 marina vardır. Kasabada turistlerin ihtiyacı olan her şey vardır. Lezzetli restoranlar, harika gece hayatı, tarih ve doğa, inanılmaz koylar, geleneksel pazarlar, dükkanlar, günlük geziler, etkinlikler ve muhtemelen dünyada sokaklarında lahitler, tapınaklar ve harabeler bulabileceğiniz tek şehirdir.

Çalış Plajı

Fethiye'de çok farklı yerler vardır. Fethiye'nin batı yakasında 7 km mesafede olan Çalış Plajı, tatil yapanlar tarafından çok tercih edilen bir konaklama bölgesidir. Oteller, pansiyonlar ve kiralık tatil villaları ile doludur. Çalış Plajı, gün batımı izlemek için en iyi nokta olarak bilinir. Uzun kumsalıyla, restoranlar, barlar, kafeleri ve popüler gece hayatı ile Çalış plajı her yıl daha çok turist çekmektedir. Bölgedeki en ilginç cazibe Carletta Carretta kaplumbağalarını yumurtlarken görmek ve yavrularının denize gidişini izlemektir. Kaplumbağalar, yumurtalarını bırakmak için her yıl sahile gelirler ve doğru zamanda denk gelirseniz bu yumurtalardan çıkan bebek kaplumbağaları görebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için Çalış Plajı Hakkında sayfamızı inceleyin.

Ölüdeniz

Ölüdeniz, Türkiye'nin en önemli ve en çok ziyaret edilen tatil beldelerinden biridir. Şaşırtıcı plajı, doğası ve turkuaz rengi temiz suları ile tatilciler için uzun yıllardır popüler bir bölge olmuştur. Ölüdeniz bölgesinde yamaç paraşütçülerinin unutulmaz bir uçuş için çıktıkları "Babadağ" hemen burada bulunmaktadır. Ölüdeniz, Fethiye şehir merkezine 15 km uzaklıktadır. Daha detaylı bilgi için Ölüdeniz Hakkında sayfamızı inceleyin.

Hisarönü

Fethiye'nin bir diğer önemli bölümü ise Hisarönü'dür. Oteller, pansiyonlar, restoranlar, barlar ve renkli gece hayatı ile dolu olan küçük bir kasabadır. Bölgede 7000'den fazla yerleşmiş İngiliz vatandaşı olduğu için İngiliz vatandaşları tarafından iyi bilinen ve sevilen bir yerdir. Hisarönü bir gece hayatı kasabasıdır. Fethiye de bulunan bar ve gece kulüplerinin çoğu buradadır. Hisarönü, Ölüdeniz'e 3 km, Fethiye şehir merkezine 13 km uzaklıktaki çam ormanları arasındadır. Daha detaylı bilgi için Hisarönü Hakkında sayfamızı inceleyin.

 

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış