Rezervasyonlarim
Kaş Kalkan Tanıtımı
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Kaş Kalkan Tanıtımı

Kalkan, Antalya ilimizin Kaş İlçesine bağlı olan, birbirinden harika plajları ile ünlü olan bir tatil beldesidir. Bilhassa İngiliz turistlerin uğrak yeri olarak da bilinmektedir.

Kalkan da Kiralık Villalara resmi sitemizden bakabilirsiniz..

Hem yerli hem de yabancı tatilcilerin fazlasıyla büyük bir ilgi göstermekte oldukları Bodrum, Marmaris, Kuşadası, Fethiye, Dalyan , Göcek gibi Türk turizmi için fazlasıyla büyük bir yeri olan turizm durakları arasında yerini almaktadır Kalkan. Bölgenin ayrıca çok geniş de bir tarihi geçmişi mevcuttur.

Oldukça ünlü bir tarihçi olan Heredot, Kalkan ile ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştır: ‘’Dünyada yıldızlara en yakın olan yer’’. Her uygarlık için, döneminde büyük bir önem arz etmiş bir noktaya sahip olmuş ve stratejik konumu olarak da fazlasıyla dikkat çekmiş bir yer Kalkan. Hititler’den tutun Lidyalılara, Romalılardan tutun Osmanlılara kadar pek çok önemli medeniyete ev sahipliği yapmış olan turizm cenneti Kalkan, herkesin tatil için tercih ettiği bir bölgedir.

Dünyada yer alan en büyük kumsallarından bir tanesi olan Patara Plajı da Antalya ilimize bağlı olan Kalkan’da yer almaktadır. Özenle korunmuş olan doğal alanları ve tarihi kalıntıları ile Kalkan, gerçekten görülmeye değer bir tatil beldesidir. Kalkan’da eğer isterseniz Yamaç Paraşütü yapabilir, mavi turlara katılıp Dalış gerçekleştirebilir veya bir kano gezisine çıkma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Kalkan’a ulaşım ise oldukça basit; Kalkan’a gelebilmek için hem karayolunu hem de havayolunu tercih edebilirisiniz. Eğer tercihiniz Karayolundan olursa, İstanbul- Kalkan arası 832 km, İzmir-Kalkan arası 407 km, Ankara- Kalkan arası ise 648 km mesafededir. İstanbul ve Ankara’dan özel araç ile gelmek isterseniz, Afyon-Burdur-Tefenni-Fethiye güzergahını kullanmanız gerekir. Bunun yanı sıra, İstanbul, İzmir ve Ankara’dan direkt Kamil Koç ve Pamukkale otobüs firmaları da sürekli, karşılıklı olarak neredeyse yıl boyunca her gün, düzenli bir şekilde sefer düzenlemektedirler.

Kaputaş Plajı

Upuzun merdivenlerden elmas gibi parlayan denizine kavuşabileceğiniz Kaputaş Plajı, güzelliğiyle adeta düşman çatlatıyor. Plaja indiğinizde inzivaya çekilmiş gibi huzura kavuşacaksınız. Bir plajın sahip olabileceği renklerin en güzel tonlarına sahip bu plaja, işletmesini belediye üstlendiğinden beri giriş ücretsiz ama alacağınız yiyecek ve içecek türü şeylerin ücretini ödemeniz gerekiyor. Kaputaş Plajı’na ücretsiz giriş yapabilir ve duşlukları kullanabilirsiniz, ancak şezlong ve şemsiye kiralamak için 5’er TL ödeme yapmanız gerekecek.

Fırnaz Koyu

Mavi yolculuğunuzun en güzel noktalarından biri olacak Fırnaz Koyu’na turlarla gelmek mümkün. Şirin plajına kavuştuğunuzda sizi bir sürpriz bekliyor olacak. Çünkü burada çamur banyosu yapma şansınız olacak. Yeşilköy civarında bulunan bu koyda tatil yapacak olursanız çocuklarla sıkıntı yaşayabileceğiniz için tedbirli gelmenizde fayda var.

Patara Plajı

Nesli tükenmekte olan meşhur Caretta Caretta’lar burayı yumurtlamak için kullandığından turistlerin pek hoşuna gidiyor Patara Plajı. Kumunun cinsi ve o muhteşem denizinin kışkırtıcı rengine bir de antik Patara Antik Kenti kalıntılarının cazibesi eklenince vazgeçilmez bir tatil bölgesi olup çıkıyor Patara. Patara Plajı’na giriş yapmak için 2019 yılı itibariyle ödemeniz gereken ücret 20 TL, ancak Müzekart sahibiyseniz, ücretsiz girme imkanınız var.

Kalkan Halk Plajı

Çakıllı yapısıyla temiz bir görünüm de çizen Kalkan Halk Plajı, tüm dertlerinizi bir kenara bırakıp sakin bir gün geçirmeniz için iyi bir seçenek. Denizinde serinledikten sonra civarda şöyle bir gezintiye çıkabilirsiniz. Ücretsiz olarak girebileceğiniz bu plajda şezlonglar için ödeme yapmanız gerekiyor.

Xanthos Antik Kenti

1988’de UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdıran Xanthos ve Letoon Antik Kentleri’ne ev sahipliği yapan Kalkan’da Likya Birliği’nden izler bulacaksınız. Milattan Önce 7. yüzyıla kadar dayanan geçmişiyle Xanthos lahitleri, mezarları ve daha nice parçasıyla günümüze kadar ulaşmış. Xanthos Antik Kenti’ne giriş yapmak için 2018 yılı itibariyle 12 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Letoon Antik Kenti

Xanthos Antik Kenti’yle komşu olan Letoon ise Yunan Mitolojisinden duyduğumuz önemli pek çok tanrı ve tanrıçanın tapınaklarını ve manastırları ağırlayarak antik dönemde dini açıdan önemli bir kademeye yükselmiş.

Patara Antik Kenti

Likya’ya başkentlik yapmış Patara Antik Kenti, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikola’nın yaşadığı ve iyilikleriyle insanların yüzlerini güldürdüğü yer olarak da anılıyor. Bu antik kentin bugün de sahip olduğu plajı ile de bölgeye ilgi büyük oluyor. Üstelik anlatılanlara bakılırsa aslında bir su perisi olan şehrin kurucusu Lykia, liman kenti olan Patara’da doğmuş. Patara Antik Kenti’ne giriş ücreti 2018 yılı güncel haliyle sadece 20 TL. Elbette Müzekart sahibiyseniz ücretsiz bir şekilde antik kenti ziyaret edebilirsiniz.

Pirha Antik Kenti

Bezirgan Köyü yakınlarında bulunan Pirha Antik Kenti, zamanında Likya’ya bağlı büyük kentlerden biri olarak varlığını sürdürmüş. Antalya Müzesi’ne kazandırdığı kadın heykellerine ek olarak pek çok antik kentte karşınıza çıkabileceği gibi burada da kaya mezarları ve lahitler var. Kaş ve Kalkan’da tüm ören yerleri ücretli olduğu için Müzekart’ınız yoksa hazırlıklı gitmekte fayda var.

Mavi Mağara

Kaputaş Plajı’na yakın olsa da ancak teknelerle ulaşımı sağlanabilen Mavi Mağara, yapısı itibariyle deniz ve güneşin oyunlarına katılarak tılsımlı renkler sunuyor. Zamanında fokları da ağırlayan mağara, 1972 yılında bir jeolog tarafından keşfedilinceye kadar güzelliğini saklamış. Kalkan bölgesinden hareket eden teknelerle gelerek bu mağarayı ziyaret edebilirsiniz.

Güvercinlik Deniz Mağarası

İçinde yabani güvercinlerin de bulunduğu sayısız güvercinin yuvasını içine alan Güvercinlik Deniz Mağarası’na yapısı itibariyle yalnızca yüzerek girilebiliyor.Ölmeden önce Kalkan’dan tekneyle bölgeye geldikten sonra daracık girişinden şöyle bir yüzerek geçip havasını solumanız gerekiyor.

İnbaş Mağarası

Güvercinlik Mağarası’na yakın bir mesafede bulunan İnbaş Mağarası, dar ağızlı bir deniz mağarası olduğu için ulaşımı yine teknelerle sağlamanız gerekiyor. Masmavi sulara kendinizi bıraktıktan sonra yüzerek içine girebileceğiniz mağarayı keşfetmek yüreğinizde kıpırtılara sebep olacak.

Ulaşımınız havayolundan olacak ise de, Kalkan; Antalya Havalimanına 230km, Dalaman Havalimanına ise de 160 km mesafede buluyor. Yani uçak ile ulaşımını sağlamak isteyenlerin, Dalaman Havalimanını tercih etmesi, hem zaman açısından hem de konfor açısından çok büyük fark yaratacak ve büyük bir rahatlık sağlayacaktır.

 

kalkan kiralık villalar için tıklayabilirsiniz

islamlar kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

balayı kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

korunaklı kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

jakuzilı kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

ekonamik  kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

denize yakın kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

deniz manzaralı  kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

sıcak havuzlu  kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

lüks  kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

 

 

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış