Rezervasyonlarim
Saklıkent Hakkında
13.10.2022 19:58:00
0 Görüntüleme

Fethiye Saklıkent

Fethiye Saklıkent Gezilecek Yerler

Antalya-Muğla yakınlarında bulunan ve Karaçay’ın bir kolu olan Fethiye Saklıkentkanyonu, Fethiye ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. 200 metre yüksekliği ve 18 kilometre uzunluğuyla dillere destan bir güzelliğe sahip olan bu doğa harikasını siz de aileniz ve sevdiklerinizle ziyaret etmelisiniz. Fethiye Saklıkent nerede ve Saklıkent’te ne yapılır, sizin için derledik. İşte Fethiye Saklıkentgezilecek yerler…

Fethiye Saklıkent Nerede?

İstanbul’dan yaklaşık 9 saatte, Ankara’dan 7 buçuk saatte, İzmir’den 5 saatte gidebileceğiniz Fethiye Saklıkent’e; İstanbul’dan 800 kilometre, Ankara’dan 626 kilometre, İzmir’den ise yaklaşık 375 kilometre yol kat ederek ulaşabilirsiniz. Fethiye merkeze yaklaşık 45 dakikalık mesafede bulunan Saklıkent; Antalya’ya 3 saatlik, Muğla merkeze ise 2 buçuk saatlik uzaklıkta yer almaktadır. Kalkana İse 20 25 Dk sürüş mesafesindedir

Saklıkent Gezilecek Yerler

26 sene evvel bir çoban tarafından keşfedilen bu doğa harikası kanyon, Saklıkent Milli Park’ında yer alıyor. Kanyon sayesinde tatil severlerin yoğun ilgisine maruz kalan park, etkileyici manzarası ve güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramakta. Kanyon ziyaretinizde kayalıklı su içerisinde yürümek zorunda olacağınız için deniz ayakkabısı veya sandalet gibi ürünleri yanınızda getirip kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yanınızda taşımak istemiyorsanız kanyonda bulunan yerlerden de kiralayıp, satın alabilirsiniz. Bölgede kayalarla bağlı olan tahta yoldan yürürken, altınızdan akan kanyonu izleyebilecek ve huzur dolu saatler geçirebileceksiniz.

Yanınızda fotoğraf makinenizi getirerek, bu etkileyici manzarada birbirinden etkileyici panoramik fotoğraflar da çekilebilir ve tatilinizden geriye güzel anılar da bırakabilirsiniz. İlk bakışta oldukça sakin bir görüntü uyandıran kanyonda, yürüdükçe suyun hızlandığını göreceksiniz. Serin suyunda her mevsim huzur bulabileceğiniz kanyon, özellikle bahar ve yaz aylarında soğukluğuyla ziyaretçilerine ferah bir ortam sunuyor.

Biraz yürüyüşten sonra kanyona ulaştığınızda, su sakinleşiyor ve kayaların ortasında yürüyeceğiniz başka bir yürüyüş yolu karşınıza çıkıyor. İlerledikçe yollar darlaşıyor fakat yolun sonunda etkileyici manzaraya sahip bir şelale karşınıza çıkıyor. 10 TL gibi bir giriş ücreti karşılığında ziyaret edebileceğiniz bu harika kanyonda rahatça yürüyebilmek için, 20 TL’ye lastik ayakkabı satın alabilmek veya 5 TL’ye kiralayabilmek de mümkün. Ayrıca kanyonda yemek yemeniz için çeşitli işletmeler de bulunuyor. Denizden yaklaşık 1000-1100 metre yükseklikte bulunan kanyon alanında Karaçam, Sedir, Maki ve Kızılçam gibi farklı bitki türlerini görebilirsiniz.

Kanyonun giriş kısmında şifalı olarak bilinen kükürtlü su ile birleşmiş bir kaplıcaya rastlamak da mümkün. Dinlenme tesisi ve kafeterya alanı gibi detayların da yer aldığı 1989 senesinde hizmete açılmış olan kanyon, 1990’da TRT’de yayınlanan tanıtım filmi ile dünyaca bilinen bir turizm merkezi haline gelmiştir. İnsanların yoğun ilgisine maruz kalan ve hafta sonları büyük bir kalabalığa sahip olan bölgeyi sakin iken ziyaret etmek istiyorsanız, özellikle hafta içi ziyaret etmenizi öneririz.

Saklıkent Rafting

Bölgede pek çok yabancı turist tarafından rafting sporu da yapılmaktadır. 1996 senesinde Milli Park statüsüne alınan Saklıkent’ta rafting sporu için ise 3 saatlik, 1,5 saatlik ve 45 dakikalık 3 adet parkur bulunuyor. Ayrıca raftinge katılan kişiler daha sonra çamur banyonu etkinliğine de katılabiliyor. Aynı şekilde trekking yapmak isteyen ziyaretçiler için de iki değişik yürüyüş rotası bulunmakta. Kızılalan’dan başlayıp Mangır’a kadar uzanan rota yaklaşık 16 kilometre uzunluğunda. Kapanderesi ve Saklıkent arasındaki bir diğer güzergah ise 14.5 kilometre uzunluğunda.

Siz de aileniz ve sevdiklerinizle Fethiye Saklıkent’in güzelliğine yakından ortak olmak ve kanyonun serin sularında huzurlu vakitler geçirmek istiyorsanız. 😊 https://www.villarotam.com/

kalkan kiralık villalar için tıklayabilirsiniz

islamlar kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

balayı kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

korunaklı kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

jakuzilı kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

ekonamik  kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

denize yakın kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

deniz manzaralı  kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

sıcak havuzlu  kiralık villalar için tıklayabilirsiniz.

lüks  kiralık villalar içi tıklayabilirsiniz.

ARA
iconWHATSAPP
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
  • Konaklama Süresi5 Gece
  • Konaklama Tutarı
  • Temizlik Ücreti300₺
  • Elektrik Ücreti300₺
  • Ön Ödeme2.600₺
  • Girişte Yapılacak6.300₺
  • Toplam10.250₺
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış